Navigácia

  • Rodičovské združenie

    Vážení rodičia,

    pozývame Vás na konzultačné rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční dňa 29. 11. 2023 (streda) od 13:30 hod. do 16:30 hod. v priestoroch školy.

    TEŠÍME SA NA VAŠU ÚČASŤ !

  • BUBNOVAČKA 2023

    S násilím sa môžeme vysporiadať len tak, že ho nebudeme bagatelizovať, prehliadať a vnímať ako niečo, čo sa „…nás predsa netýka…“. Práve preto sa od roku 2014 vždy v novembri, organizuje podujatie “Bubnovačka – Aby bolo deti lepšie počuť!“

    Myšlienka podujatia „Aby bolo deti lepšie počuť,“ ktoré už po desiatykrát upozorní na dôležitosť ochrany detí pred násilím a pripomenie potrebu včasnej prevencie v spoločnosti, zaznie Slovenskom a Českom v hlasnom rytme bubnov. Podujatie sa koná pod záštitou prezidentky Zuzany Čaputovej a prezidenta Českej republiky, Petra Pavla.

  • Šarkaniáda

    Základnú školu opäť po roku ovládli šarkany. Toto podujatie je obľúbená aktivita, ktorá sa každoročne organizuje v jesennom období. Po vyhodnotení kreatívnych šarkanov sme ich boli aj otestovať priamo v teréne. 

  • Rada školy - oznam k doplňujúcej voľbe

  • Deň úcty k starším

    Mesiac, v ktorom si  pripomíname, akí drahí sú pre nás naši starí rodičia. Malým vystúpením sme dali najavo, ako naše babky a dedkov mame radi. V spolupráci so zriaďovateľom sme sa podieľali na ich ocenení v kultúrnom dome v Ľutine.

  • Oznam - dištančné vyučovanie: 7.11.-10.11.2023

    Vážení rodičia, milí žiaci a kolegovia,

    na základe zhoršenej epidemickej a hygienickej situácie veľkého počtu žiakov v škole rozhodlo vedenie školy po konzultácii so zriaďovateľom a s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Prešove o prerušení výchovno-vzdelávacieho procesu prezenčnou formou.

    Od utorka 7.11.2023 do piatka 10.11.2023 vrátane prechádza celá škola na dištančnú formu vyučovania podľa aktuálneho rozvrhu hodín. V týchto dňoch bude na škole prebiehať deratizácia vnútorných priestorov.

    Nástup do školy bude v pondelok 13.11.2023.

    Ďakujeme za pochopenie a želáme všetkým hlavne zdravie.

     

    S pozdravom    Mgr. Ján Sciranka, riaditeľ školy

  • Enviroprojekt

    V rámci Enviroprojektu mali žiaci vyučovanie vonku a prenesenie tém z učebných osnov do prírody bol skvelý prostriedok , aby boli žiaci   na čerstvom vzduchu a zároveň zážitkovým spôsobom preberali učivo. Postupne dievčatá pripravili stolovanie v prírode a chlapci oheň. Spoločne  sme si urobili špekáčiky a všetko sa nieslo v príjemnej nálade. Na záver pani učiteľka Mgr. Pulščáková ocenila a  poďakovala žiakom, ktorí sa podieľali na príprave envirozóny. Žiaci sa už teraz tešia  na pokračovanie enviro vyučovania.

  • Záložka do knihy spája školy

    Tento rok prebieha 14. ročník projektu – Záložka do knihy spája školy. Zapojili sa doň aj naši žiaci. Ich úlohou bolo vytvoriť záložky do kníh pre spolužiakov z Českej republiky. Odmenou pre našich žiakov boli záložky od českých rovesníkov. Spolupracovali sme so Základnou školou Na Podlesí z českého mesta Kadaň.  Veríme, že záložky všetkých potešili a motivovali k čítaniu kníh.

  • EURÓPSKY TÝŽDEŇ ŠPORTU 2023 – Beh za zdravím

    Európsky týždeň športu sa koná každoročne s cieľom nabádať ľudí k zdravšiemu životnému štýlu. Je dobrou športovou tradíciou našej školy, že sa pravidelne zapájame do tohto celoeurópskeho motivačného projektu. V rámci tohto projektu prebehli na škole motivačné aktivity nabádajúce k zdravému životnému štýlu, ktorého súčasťou je aj pravidelný pohyb. Žiaci absolvovali beh za zdravím v krásnej prírode. Mali pripravené pohybové aktivity, pri ktorých sa zabavili, zasúťažili a urobili prospešnú vec pre svoje zdravie.

  • Viem, čo zjem

    V našej škole sme pripravovali chutné a zdravé jedlá. Žiačky 9.A triedy sa naučili prichystať rýchle občerstvenie. Použili základné suroviny ako chlieb, pečivo, maslo, syr, tuniak a cibuľku. Samozrejme, že nám nechýbala dobrá nálada. 

  • Milión detí sa modlí ruženec

    Aj žiaci našej školy sa v stredu 18.10. 2023 zapojili do iniciatívy Milión detí sa modlí ruženec.
    Chceli sme tak vyprosiť mier a jednotu v našej krajine i vo svete.

  • Sabinovský slávik

    Dňa 8.10. sa uskutočnila prehliadka mladých talentov z okolia Sabinova. V úvode nám zaspievali dve dievčatá zo Sabinovčana a tým otvorili 25. ročník Sabinovského slávika. Svoj talent ukázalo 14 žiakov zo sabinovských základných škôl. Za ZŠ Ľutina vystúpili dvaja žiaci – Klára Klembarová a Ľubomír Záleta.

  • Šarišský hrad - exkurzia

    Využili sme pekné jesenné počasie a spravili exkurziu na Šarišský hrad. Žiaci našej školy sa dozvedeli niečo nové z histórie hradu a spoznali prírodu svojho okolia. Okrem toho si užili krásne výhľady a museli sa vedieť zorientovať v teréne pomocou turistických značiek.  Nepotrápili si len svoje hlavy, ale preverili aj kondíciu počas výstupu na hrad.

  • Upracme svet, upracme Slovensko

    Aj žiaci našej školy sa pripojili k medzinárodnej iniciatíve, ktorej cieľom je nielen počas Svetového čistiaceho dňa vyčistiť naše okolie. Dňa 3.10.2023 sme si vyhrnuli rukávy a vyzbierali sme odpad v našom okolí školy a v obci. Vyčistili sme aj Martinov potôčik a upratali sme jeho okolie. Ďakujeme občianskemu združeniu Upracme Slovensko za podporu a poskytnutie pomocného materiálu na upratovanie.

  • Európsky deň jazykov

    Európsky deň jazykov sa každoročne oslavuje 26. septembra. Aj na našej škole sme sa tomuto významnému dňu venovali. Deti sa prostredníctvom prezentácie,  kvízu, besied a iných hier oboznámili s jednotlivými krajinami Európy. Spoznávali  ich životné prostredie, zvieratá, ktoré žijú v jednotlivých častiach Európy, dejiny, jazyky, zvyky, tradície európskych štátov a mnohé iné zaujímavosti.  Mali možnosť ochutnať aj maškrty typické pre každú krajinu.

  • Deň mlieka

    Žiaci si v stredu 27.9. pripomenuli Deň mlieka. Prešli cestu mlieka od kravičky až po obchod. Vymýšľali reklamu a písali básne na tému mlieko. Používali myšlienkové mapy a brainstorming. Na záver dňa sme si v školskom rozhlase vypočuli zopár zaujímavosti o mlieku.

  • Jesenná výzdoba

    Aj v tomto školskom roku sa naša škola odela do jesenných šiat. Takmer všetky triedy a chodby školy sa dali do súladu s práve prebiehajúcim ročným obdobím. 

  • Účelové cvičenie

    Každý rok žiaci 2. stupňa absolvujú 2x do roka teoretickú a praktickú časť účelového cvičenia. Skôr narodení túto akciu poznajú skôr pod názvom branné cvičenie. Tak tomu bolo aj mesiaci september. 

    Žiaci si osvojujú vedomosti a zručnosti z piatich oblastí: Riešenie mimoriadnych situácií – civilná ochrana, Zdravotná príprava, Dopravná výchova, Pohyb a pobyt v prírode a Výchova k bezpečnému správaniu. Následne na praktickom cvičení preukazujú osvojenie týchto znalostí testom na stanovištiach. 

  • Plenárny a triedny aktív rodičovského združenia

    Vážení rodičia, pozývame Vás na plenárny a triedny aktív rodičovského združenia, ktoré sa uskutoční v stredu 13.09.2023 o 16.00 hod. v priestoroch ZŠ Ľutina. Tešíme sa na stretnutie.

  • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

    Ani sme sa nenazdali a 2 mesiace prázdnin sú za nami. Veríme, že leto poskytlo nielen žiakom, ale aj učiteľom dostatok času na oddych a získanie nových síl do ďalšej práce. Oddýchnutí a plní elánu tak môžeme začať nový školský rok 2023/2024.

    Oznamujeme, že slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024 sa uskutoční pondelok 4. septembra o 7:30 hod. na školskom dvore.

strana:

Aktuality

Kontakt

  • Základná škola
    Ľutina 4
    082 57 Ľutina
  • 0905 966 403 - Mgr. Ján Sciranka, riaditeľ školy
    0917 476 292 - Mgr. Marek Adamečko, zástupca rš


    Úradné hodiny - vedenie školy:
    Po: 13:00 - 15:00
    Ut: 13:00 - 15:00
    St: 10:00 - 15:00
    Št: 8:00 - 15:00

    Úradné hodiny - hospodársko-správny úsek
    Po, Ut, St, Št: 8:00 - 14:00

    Konzultačné hodiny pre rodičov:
    Prvá streda v mesiaci od 8,00 - 13,00 hod.

    e-mail školy: skola@zslutina.sk

Fotogaléria