Navigácia

  • Fašiangové posedenie

    V deň odovzdávania polročných vysvedčení sme si urobili v triedach fašiangové posedenie. Nechýbala dobrá nálada, hudba, bábovka a vynikajúce šišky.

  • Lyžiarsky výcvik

    Aj v tomto školskom roku  škola  organizovala lyžiarsky výcvik v nenáročnom rekreačnom stredisku Dedinky. Cieľom výcviku bolo umožniť žiakom hlbšie si osvojiť základy lyžiarskeho športu a tak  vytvárať predpoklady pre ich trvalý vzťah k tejto športovej činnosti. Veríme, že pohyb v zimnej prírode zanechal nezabudnuteľné estetické zážitky a nemalou mierou  prispel k vytvoreniu duševnej pohody a životného optimizmu našich žiakov.

  • Osveta „Čisté telo“

    Na našej škole prebehla osveta „Čisté telo“ , ktorá bola zrealizovaná v spolupráci s DM drogériou. Hlavným cieľom tohto projektu, zameraného na hygienu, bolo zlepšenie celkovej starostlivosti o čistotu a zdravie tela u jednotlivcov.  V rámci praktických aktivít mali deti možnosť vidieť prevedenie starostlivosti o hygienu tela aplikovateľného v ich domácich podmienkach. Deti mali možnosť si niektoré aktivity aj vyskúšať. Získavané zručnosti boli zamerané na správne používanie WC, umývanie rúk, hygienu celého tela, starostlivosť o vlasy a ústnu hygienu. V závere realizácie osvety prebehli aktivity na upevnenie nadobudnutých vedomostí vo forme kvízu a tvorivých ukážok. Každé dieťa si domov odnieslo balíček s hygienickými pomôckami, ktoré bude naďalej využívať v domácom prostredí.                                                                                                                         

    Spoločnosti DM drogéria veľmi pekne ďakujeme za poskytnuté produkty, ktoré pomôžu deťom a ich rodinám zo sociálne znevýhodneného prostredia.

    ĎAKUJEME

  • Kŕmenie vtáčikov

    Hoci nám tohtoročná zima zatiaľ nepriniesla veľkú nádielku snehu, mráz sa však nedal zahanbiť. Preto sa žiaci 1. stupňa rozhodli pomôcť vtákom, ktoré sa s príchodom zimy objavujú v areáli školy častejšie. Hľadajú si potravu a bezpečný úkryt. Novoročný darček v podobe kŕmidiel zavesili na stromy v areáli školy. Krmivo budú pravidelne dosýpať, a tak pomôžu našim operencom prežiť dlhé zimné obdobie. Už sa tešíme na jar, kedy privedú na svet svojich malých potomkov a svojím spevom nám budú spríjemňovať prichádzajúce letné dni.  

  • Návšteva jasličiek v bazilike

    V tomto povianočnom čase žiaci 2. a 4. ročníka navštívili jasličky, kde si zaspievali koledy a zavinšovali.  

  • Vianočný pozdrav

    V tomto vianočnom čase sme na 1.stupni mali možnosť vidieť dramatizáciu rozprávky, ktorú nám zahrali naši spolužiaci. Ďakujeme za pekné spestrenie vyučovania, ako aj za krásny spev vianočnej koledy a prípravu vianočných pohladníc.

    Zároveň prajeme všetkým ľuďom dobrej vôle požehnané Vianoce!

  • Galéria v Ľutine - návšteva

    Návšteva galérie je nevšedná príležitosť vnímať  umenie priamo, nielen cez obrazovku počítača či mobilného telefónu. Aj naši žiaci a učitelia sa rozhodli, že túto možnosť využijú návštevou Galérie Mikuláša Klimčáka priamo v Ľutine v pútnickom centre pri gréckokatolíckom kostole. Prezreli sme si nádherné diela bratislavského výtvarníka Petra Hargaša.

  • Riaditeľské voľno - oznámenie

    Riaditeľ Základnej školy v Ľutine  oznamuje, že podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene  doplnení niektorých zákonov udeľuje riaditeľské voľno:

    • Dňa 22. decembra 2023 (piatok) žiakom prvého a druhého stupňa ZŠ z prevádzkových dôvodov.
  • Technická olympiáda

    V našej škole máme šikovných žiakov, ktorí radi pracujú v dielni a učia sa nové poznatky v predmete Technika. Tak ako každý rok, aj v tomto školskom roku sme sa rozhodli zúčastniť  Technickej olympiády. Po úspešnom absolvovaní školského kola naši žiaci postúpili do okresného kola, ktoré sa uskutočnilo v Sabinove na ZŠ Komenského. Súťaž sa skladala z testu a práce v dielni, kde žiaci vyrobili výrobok podľa technického výkresu. Súťažne predpoludnie sme úspešne absolvovali. Našu školu reprezentovali žiaci Matúš Falat a Branislav Kozár v kategórii A, a Marek Nižník v kategórii B, ktorý sa stal aj úspešným riešiteľom okresného kola a umiestnil sa na peknom treťom mieste.

  • Exkurzia – do firiem Sanas a Cabins

    V mesiaci december sme sa zúčastnili exkurzie do firmy Sanas v Sabinove, ktorá sa zaoberá veľkosériovou výrobou nábytku a firmy Cabins, ktorá vyrába kabíny pre bagre, traktory a poľnohospodársku techniku.

  • Separujeme

    Počas októbra a novembra sme sa venovali separovaniu a recyklovaniu. Ako výstup sme vytvorili plagát. Cieľom bolo rozvíjať osobnosť žiakov tak, aby na základnej úrovni dokázali získavať pozitívne postoje k ochrane životného prostredia. Plagát sme zavesili na chodbe. 

  • Skrátené vyučovanie - oznámenie

    Oznamujeme Vám, že v dňoch od 11. 12. 2023 až  do 21. 12. 2023 bude naďalej školské vyučovanie prebiehať v skrátenom režime. Vyučovací proces bude prebiehať podľa rozvrhu, ale vyučovacie hodiny budú skrátené – na 30. minútové. Mimoškolská a krúžková činnosť je zrušená. Z dôvodu zhoršenej epidemiologickej situácie na škole, žiadame zákonných zástupcov žiakov o zvýšenú hygienu svojich detí.

    Vyučovanie bude prebiehať nasledovne:

    1. hodina: 7:25 – 8:00 hod.

                      prestávka 10 minút

    2. hodina: 8:10 – 8:45 hod.

                           prestávka 10 minút

    3. hodina: 8:55 – 9:30 hod.

                      prestávka 10 minút

    4. hodina: 9:40 – 10:15 hod.

                      prestávka 15 minút

    5. hodina: 10:30 – 11:05 hod.

                      prestávka 5 minút

    6. hodina: 11:10 – 11:45 hod.

  • Sv. Mikuláš

    Aj tohto roku sme sa všetci dočkali. Sv. Mikuláš síce poblúdil krížom krážom, od Slanských vrchov po Tatry, ale predsa našu školu našiel. Aj keď ho navigácia sklamala, vďaka mape našiel našu školičku v Čergovskom pohorí. Povedal nám, že to tu máme krásne zasnežené. Padla aj otázka, či aj my, detičky, sme krásne a dobručké. Zanechal nám svojich darov trošku, každému niečo dal a hneď sa ponáhľal k ďalším deťom do sveta. Na záver nám zakričal: „Majte sa tu všetci dobre, počúvajte doma, v škole... a už rýchlo utekám." My, Ti sv. Mikuláš, veľmi pekne ďakujeme a veríme, že Ťa o rok už aj uvidíme. Ďakujeme aj rodičovskej rade za pomoc sv. Mikulášovi. Vieme, že na svete je veľa detí a každá pomoc mu pomôže.

  • Medzinárodný deň osôb so zdravotným postihnutím

    Každý rok 3. december patrí ľuďom so zdravotným postihnutím. Myšlienkou bolo upozorniť na problémy ľudí s rôznymi hendikepmi, pochopiť ich práva a  vytvoriť dôstojné a dobré podmienky  pre ich žitie.

  • Všetkovedko

    Súboj o majstra, alebo učňa Všetkavedka sa odohral v utorok 28.11. aj v našej škole.Vedomostí a šikovnosť našich žiakov si vyskúšali naši druháci aj štvrtáci.

  • Rozvoj komunikatívnych kompetencií

    Žiaci 2. ročníka na vyučovacích hodinách rozvíjali komunikačné kompetencie a čitateľskú gramotnosť prostredníctvom dramatizácie rozprávok.

  • Skrátené vyučovanie - oznámenie

    Oznamujeme Vám, že v dňoch 30. 11. 2023 až  8. 12. 2023 bude školské vyučovanie prebiehať v skrátenom režime. Vyučovací proces bude prebiehať podľa rozvrhu, ale vyučovacie hodiny budú skrátené – na 30. minútové. Mimoškolská a krúžková činnosť je zrušená. Z dôvodu zhoršenej epidemiologickej situácie na škole, žiadame zákonných zástupcov žiakov o zvýšenú hygienu svojich detí.

    Vyučovanie bude prebiehať nasledovne:

    1. hodina: 7:25 – 8:00 hod.

                      prestávka 10 minút

    2. hodina: 8:10 – 8:45 hod.

                           prestávka 10 minút

    3. hodina: 8:55 – 9:30 hod.

                      prestávka 10 minút

    4. hodina: 9:40 – 10:15 hod.

                      prestávka 15 minút

    5. hodina: 10:30 – 11:05 hod.

                      prestávka 5 minút

    6. hodina: 11:10 – 11:45 hod.

  • Rodičovské združenie

    Vážení rodičia,

    pozývame Vás na konzultačné rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční dňa 29. 11. 2023 (streda) od 13:30 hod. do 16:30 hod. v priestoroch školy.

    TEŠÍME SA NA VAŠU ÚČASŤ !

  • BUBNOVAČKA 2023

    S násilím sa môžeme vysporiadať len tak, že ho nebudeme bagatelizovať, prehliadať a vnímať ako niečo, čo sa „…nás predsa netýka…“. Práve preto sa od roku 2014 vždy v novembri, organizuje podujatie “Bubnovačka – Aby bolo deti lepšie počuť!“

    Myšlienka podujatia „Aby bolo deti lepšie počuť,“ ktoré už po desiatykrát upozorní na dôležitosť ochrany detí pred násilím a pripomenie potrebu včasnej prevencie v spoločnosti, zaznie Slovenskom a Českom v hlasnom rytme bubnov. Podujatie sa koná pod záštitou prezidentky Zuzany Čaputovej a prezidenta Českej republiky, Petra Pavla.

  • Šarkaniáda

    Základnú školu opäť po roku ovládli šarkany. Toto podujatie je obľúbená aktivita, ktorá sa každoročne organizuje v jesennom období. Po vyhodnotení kreatívnych šarkanov sme ich boli aj otestovať priamo v teréne. 

strana:

Aktuality

Kontakt

  • Základná škola
    Ľutina 4
    082 57 Ľutina
  • 0905 966 403 - Mgr. Ján Sciranka, riaditeľ školy
    0917 476 292 - Mgr. Marek Adamečko, zástupca rš


    Úradné hodiny - vedenie školy:
    Po: 13:00 - 15:00
    Ut: 13:00 - 15:00
    St: 10:00 - 15:00
    Št: 8:00 - 15:00

    Úradné hodiny - hospodársko-správny úsek
    Po, Ut, St, Št: 8:00 - 14:00

    Konzultačné hodiny pre rodičov:
    Prvá streda v mesiaci od 8,00 - 13,00 hod.

    e-mail školy: skola@zslutina.sk

Fotogaléria